Wees altijd eerlijk over je strafblad bij het afsluiten van een autoverzekering

Wees altijd eerlijk over je strafblad bij het afsluiten van een autoverzekering

Aangezien een autoverzekering met strafblad aanvragen lastig is, kan het verleidelijk zijn om je strafblad te verzwijgen. Toch is dit niet aan te raden. Verzekeraars kunnen namelijk informatie opvragen bij instanties zoals de Stichting Centraal Informatie Systeem (SCIS). In deze database staat onder andere informatie over schademeldingen die zijn gedaan, eventuele ontzeggingen van de rijbevoegdheid en beëindigde polissen wegens wangedrag. Wanneer je autoverzekeraar erachter komt dat je dingen verzwegen hebt, dan krijg je ook nog eens een aantekening “fraude” bij je naam. Met zo’n aantekening is het niet meer mogelijk om een autoverzekering af te sluiten en je huidige autoverzekering wordt direct stopgezet. Je hoeft overigens niet te vertellen waarom je een strafblad hebt. Soms is het echter wel handig om dit te doen, zeker wanneer je een strafblad hebt wat absoluut niets met autorijden te maken heeft. Wanneer je de delicten waarvoor jij een strafblad kreeg meer dan acht jaar geleden zijn, dan hoef je dit niet meer te melden bij het afsluiten van een autoverzekering. Het maakt dus wel uit hoe lang je een strafblad hebt, maar niet wat de reden is van je veroordeling.

De autoverzekering op andermans naam afsluiten

Omdat een autoverzekering met strafblad afsluiten lastig is en de premie vanwege het risico wat de verzekeraar loopt hoger is dan normaal, is het verleidelijk om je autoverzekering op iemand anders zijn naam te zetten. Als je dit doet op naam van je partner of ouders, dan is dit risico verwaarloosbaar. Maar zet je de autoverzekering op naam van geheel iemand anders, dan is er wel kans op problemen. Als de verzekeraar er namelijk achter komt dat jij de hoofdbestuurder bent maar dat de verzekering niet op jouw naam staat, dan kun je vervolgd worden voor fraude en het niet hebben van een verzekering. Dus deze oplossing lijkt wellicht slim, maar beter kun je dit niet doen.

Autoverzekeringen vergelijken

Of je nu wel of geen strafblad hebt, het vergelijken van autoverzekeringen is altijd verstandig om te doen. Je autoverzekering vergelijken op Overstappen is simpel en gaat snel. De vergelijker houdt overigens niet alleen rekening met jouw persoonlijke gegevens maar ook met de soms positief uitvallende voorwaarden van bepaalde verzekeringsmaatschappijen. Ook wanneer je een autoverzekering met strafblad zoekt kun je dus de vergelijker gebruiken om de goedkoopste aanbieder te vinden. Lukt het niet en wordt je alsnog geweigerd door je strafblad, neem dan even telefonisch contact op met overstappen zodat we je alsnog verder kunnen helpen aan een passende autoverzekering.

Reacties zijn gesloten.