Mondkapjes kopen: dit is belangrijk

Mondkapjes kopen: dit is belangrijk

Mondkapjes kopen; je komt er niet omheen als je met het openbaar vervoer wilt reizen. Want sinds juni 2020 zijn mondkapjes daar verplicht. Deze regel is ingesteld zodat reizen met de bus, de trein, de tram of de metro weer kan. De richtlijnen van de overheid met betrekking tot afstand houden zijn in het openbaar vervoer erg moeilijk te volgen. Daarom moet een mondkapje de verspreiding van het virus in die situaties tegenhouden. Zonder mondkapjes zou het openbaar vervoer nog steeds gesloten zijn. De onderstaande informatie helpt je om de juiste mondkapjes te kopen voor jouw omstandigheden.

Welke soort mondkapjes ga je kopen?

Het aanbod mondkapjes is groot, maar over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen twee soorten.

  • Stoffen mondkapjes: stoffen mondkapjes worden aangeboden in allerlei uitvoeringen. Kies voor een opdruk, een patroon of een bepaalde kleur. Stoffen mondkapjes zijn bedoeld voor hergebruik. Je kunt ze na je reis mee naar huis nemen en wassen. Je kunt beter stoffen mondkapjes kopen als je veel reist. Ze besparen geld en ook het milieu.
  • Wegwerp mondkapjes: de tweede variant mondkapjes zijn niet opnieuw te gebruiken. Deze gooi je weg als je je voertuig uitstapt. Ben je niet van plan om veel met het openbaar vervoer te reizen, dan is wegwerp mondkapjes kopen een goede optie. Ze zijn ook te krijgen op het station, voor het geval je onverwachts gaat reizen.

Koop alleen niet-medische mondkapjes

Tenzij jij een uitzondering bent op de regel, is het beter, en ook aangeraden, om niet-medische mondkapjes te kopen. Zo zorg je ervoor dat de voorraad voor het medische personeel, die de mondkapjes nodig heeft om hun werk te doen, in stand blijft. Niet-medische mondkapjes beschermen je niet voldoende tegen het oplopen van het virus. Ze zorgen ervoor dat je het minder gemakkelijk overdraagt als je het hebt. Omdat iedereen in het openbaar vervoer een niet-medisch mondkapje draagt is iedereen dus veilig.

Hoeveel mondkapjes heb je nodig?

Je kunt je mondkapjes kopen per stuk of in een verpakking met meerdere. Vooral de wegwerp mondkapjes worden in bijzonder hoge volumes aangeboden. Het is goed om even stil te staan bij hoeveel mondkapjes je precies nodig hebt. Stoffen- en wegwerp mondkapjes mogen maar één keer gedragen worden en daarna gooi je ze weg of doe je ze in de was. Reis je in één dag heen en terug met de bus, dan heb je dus twee mondkapjes nodig. Houd er als je stoffen mondkapjes gaat kopen ook rekening mee dat er altijd een aantal in de was zullen zitten.

Kies voor een Nederlandse verkoper

Mondkapjes die je in Nederland in het openbaar mag gebruiken koop je het beste bij een Nederlandse verkoper. Deze past zijn assortiment aan op de exacte regels die in ons land gelden. Ze zullen dan ook bij de productomschrijving aangeven dat het een mondkapje betreft die in het openbaar vervoer is toegestaan. En mocht je niet tevreden zijn over je mondkapjes, dan is het terugsturen veel gemakkelijker en sneller als het naar een adres in Nederland gaat.

Reacties zijn gesloten.