Tips voor het beste ooglidcorrectie herstel

Tips voor het beste ooglidcorrectie herstel

Ooglidcorrectie herstel is enorm belangrijk na je ooglidcorrectie. Het zorgt ervoor dat het mooi geneest en optimaal resultaat oplevert. Het is dus van groot belang om dit heel serieus te nemen en je rust te pakken. In deze blog lees je tips voor ooglidcorrectie herstel.

Instructies van de plastisch chirurg opvolgen

Na de operatie geeft de plastisch chirurg je instructies over de in te nemen medicatie, de te melden symptomen en hoe je je ogen en eventuele incisies moet verzorgen. Het is voor het ooglidcorrectie herstel van enorm groot belang om dit advies op te volgen. De plastisch chirurg is immers dé expert op dit gebied. Het medisch team zal alle instructies met je doornemen en je ook een schriftelijke kopie van alle instructies verschaffen zodat je het niet hoeft te onthouden met je verdoofde, suffe hoofd. Zorg ervoor dat je dit document de eerste paar weken na de operatie bij de hand houdt, zodat je het als leidraad kunt gebruiken. Wijk er niet vanaf en bij klachten ga je direct naar de chirurg. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn, alhoewel er bijna nooit dingen fout gaan bij een ooglidcorrectie.

Vrij nemen

Het is van cruciaal belang dat je tijdens de genezing geen overmatige bewegingen maakt of schaafwonden oploopt. De zwelling en bloeduitstortingen zullen na ongeveer 10-14 dagen verdwijnen, dus je kunt dit het beste plannen voordat je weer aan het werk gaat of andere activiteiten in het openbaar gaat doen. Het is echter belangrijk te weten dat volledige genezing een paar maanden duurt. Als je thuis veel verantwoordelijkheden hebt, zoals de zorg voor kinderen of huisdieren, kun je overwegen vrienden en familie om wat hulp te vragen na de operatie. Stress zorgt ervoor dat het menselijke lichaam minder goed herstelt. Zorg er daarom voor dat je stress zoveel mogelijk vermijdt voor een optimaal ooglidcorrectie herstel.

Koelen hoort ook bij ooglidcorrectie herstel

Na een ooglidoperatie kun je een week of twee zwelling en blauwe plekken verwachten die vergelijkbaar zijn met een blauw oog. Gebruik koude kompressen of ijskompressen om de zwelling te verminderen. Plaats op de dag van de operatie elk uur gedurende ongeveer 10 minuten een ijskompres op het gevoelige gebied. Vanaf de dag na de operatie kun je het gebruik van ijskompressen terugbrengen tot 3-4 keer per dag. Blijf ijskompressen gebruiken als dat nodig is om de zwelling te verminderen. Denk eraan je huid te beschermen met een handdoek en zorg ervoor dat je slechts 10 minuten per keer ijs aanbrengt op de plekken.

Vervolgafspraken

Voordat je de praktijk verlaat, maak dan een vervolgafspraak om terug te komen voor een postoperatieve evaluatie. Tijdens deze afspraak zal de chirurg je incisies, zwellingen en algemene vooruitgang controleren. Het is van cruciaal belang dat je deze afspraak nakomt om er zeker van te zijn dat je ooglidcorrectie herstel verloopt zoals verwacht. Bij klachten die niet bij het herstel horen, of extreme klachten neem je direct contact op met de praktijk waar de ooglidcorrectie heeft plaatsgevonden.

Lichamelijke activiteiten

Wanneer je geopereerd bent, is voldoende rust om je oogleden te laten herstellen van cruciaal belang voor je algehele tevredenheid over de ingreep. Iedereen wil namelijk dat je snel beter wordt, wat betekent dat je misschien tot twee weken na de operatie een paar activiteiten moet vermijden. Niet roken, niet in je ogen wrijven, inspannende activiteiten als zwemmen, hardlopen en andere sporten vermijden en geen medicijnen gebruiken die je bloed verdunnen is allemaal onderdeel van het ooglidcorrectie herstel.

Reacties zijn gesloten.