Stijlvolle werkschoenen? Ze bestaan, écht!

Stijlvolle werkschoenen? Ze bestaan, écht!

Heb jij werkschoenen nodig voor jouw beroep? Maar wil je niet van die lompe veiligheidsschoenen dragen? Dit hoeft ook niet! Tegenwoordig zijn er veel stijlvollere werkschoenen op de markt dan vroeger. Zo heb je werkschoenen met een hak, in een sneakermodel, nette uniform werkschoenen en veel meer. Lees verder en ontdek de meest stijlvolle schoenen voor op de werkvloer.

Functioneel & uitstraling

Waar men vroeger genoegen nam met lompe en puur functionele werkschoenen, is er tegenwoordig steeds meer vraag naar modieuze werkschoenen. Het is voor sommige beroepen geen optie om ‘normale’ schoenen te dragen, omdat veiligheidsschoenen nou eenmaal vereist zijn. Bovendien hebben goede werkschoenen hebben vier grote voordelen:

  • Je voorkomt lichamelijke klachten
  • Het bevordert je veiligheid
  • Je kunt je werk beter uitvoeren
  • Het biedt meer comfort

Gelukkig komt er steeds meer antwoord op deze vraag naar veiligheidsschoenen met mooie uitstraling.

Modieuze sneaker werkschoenen

Wat een goed alternatief is voor de lompe werkschoen zijn safety sneakers, ook wel sneaker werkschoenen. Ze hebben het uiterlijk van een gewone sneaker, maar voldoen wel aan de S1, S1P, S2 of S3 veiligheidsnormering.

Voor beroepen waar veel gelopen wordt, speelt het loopcomfort een grote rol in de juiste schoenkeuze. In dit geval kun je het best gaan voor een lichte werkschoenen sportief. Hierdoor worden jouw benen en voeten minder snel moe. Ook een sterk ademend effect en een goede antislipzool is hier van belang. Bovendien zijn er sneaker werkschoenen die zelfs energie teruggeven tijdens het lopen dankzij de goede schokdemping. Voordelen:

  • Goede schokdemping
  • Zool met energieteruggave tijdens het lopen
  • Lichtgewicht en flexibel
  • Grote maten werkschoenen en in kleine maten
  • Safety sneakers hebben het uiterlijk van een gewone sneaker
  • Ze voldoen aan de veiligheidsnormeringen

Werkschoenen met hak

Voor de dames die graag hakken dragen: er zijn ook werkschoenen met hak! Kijk bijvoorbeeld naar het merk Lavoro werkschoenen met hak. Deze zwart gekleurde enkellaarzen met rits aan de zijkant zijn hip en modieus ontworpen en bieden veel comfort. Verder voldoen ze aan de S3 veiligheidsnorm dankzij de stalen neus en kevlar tussenzool. De loopzool biedt veel grip en de ademende voering houdt de voeten koel en droog.

Uniform werkschoenen

Ook wanneer je een net uniform draagt, dienen jouw werkschoenen netjes en representatief te zijn. Nette uniform werkschoenen zorgen voor een representatieve uitstraling. Nette veiligheidsschoenen van de werkschoenenwinkel vallen onder de S3 normering. Ze beschikken dus over een veiligheidsneus en een veiligheidszool.

De bovenzijde van de werkschoenen kan zeer stijlvol en netjes zijn, terwijl de zolen antislip, antistatisch en schok dempend zijn. Het oogt dus als nette kantoor schoenen, plus ze voldoen aan alle veiligheidseisen. Win-win!

Reacties zijn gesloten.