Neem deze spullen mee als je een bergtrail gaat maken

Neem deze spullen mee als je een bergtrail gaat maken

Voor trailrunners is het maken van een bergtrail de ultieme uitdaging. Er zijn tientallen georganiseerde bergtrails die je in Europa kunt maken. Vaak gaat het om meerdaagse trails in een aantal etappes. Ter voorbereiding op zo’n tocht moet je trainen, liefst op hoogte. Daarnaast is het verplicht om een aantal materialen mee te nemen. Dit wordt door de organisaties van de bergtrails als eis gesteld. Wie niet over de juiste spullen beschikt mag niet deelnemen. Dat is logisch, want in de bergen kan het weer snel omslaan en is de kans op ongelukken nu eenmaal een stuk groter dan tijdens een natuurtrail in Nederland.

Verplichte paklijsten

Organisaties van een bergtrail stellen lijsten op met dingen die je verplicht bij je moet hebben. De lijsten, die je hier kunt vinden, kunnen per organisatie iets afwijken. Verplichte items die er op staan zijn: een opgeladen smartphone, een opvouwbare beker van minimaal 15 cl, een waterzak van minstens 1 liter, een racevest of rugzak, 2 hoofdlampen, een reddingsdeken, een fluitje, rekbaar verband, voedsel, een all-weather jasje, lange hardloopbroek of legging, een warme tussenlaag, een pet, hoofdband of nekwarmer, muts, waterdichte handschoenen en een waterdichte broek.

Preventie

Zoals je ziet bevat de paklijst vooral spullen die je hopelijk niet nodig hebt, zoals de dingen die gebruikt kunnen worden bij een val of een blessure. Een ander deel van de spullen moeten ervoor zorgen dat je niet nat wordt of door de kou bevangen raakt. Die komen met name van pas als het weer plotseling omslaat. Ook als je de trail niet af kunt maken voordat het donker is heb je die spullen nodig. Want het kan in de bergen ‘s nachts snel afkoelen tot flink onder het vriespunt.

Aanbevolen extra’s

Naast de verplichte spullen is er een lijst met aanbevolen dingen om mee te nemen. Dat zijn een zonnebril, GPS Horloge, stokken, trailschoenen, goede wandelsokken, extra warme kleding, zonnebrandcrème, een mesje, vaseline en wat cash geld voor onverwachte kosten. Zoals al eerder is opgemerkt zijn deze lijsten per organisatie verschillend. Bestudeer dus de lijst die door de organisatie van jouw bergtrail wordt gehanteerd om teleurstellingen te voorkomen.

 

Reacties zijn gesloten.