Fietskleding voor de zomer

Fietskleding voor de zomer

Of je nu beginner bent of een echte pro, het is voor iedereen belangrijk om de juiste fietskleding te dragen. Helemaal in de zomer is het belangrijk om ventilerende kleding te dragen. In de zon warmt je lichaam extra snel op en dat zorgt voor meer transpiratie. Door de juiste kleding kan je lichaam beter ventileren en dat zorgt voor een minder oververhit lichaam. Om in goede kleding te voorzien, hebben we speciaal voor alle fietsers op een rijtje gezet welke kleding je bij bepaalde temperaturen aan kunt trekken. Zo heb je het nooit te warm, of te koud.

Verschillende kleding voor verschillende temperaturen

Aangezien zomers in Nederland nog wel eens wisselvallig kunnen zijn qua weer, is het voor ons fietsland belangrijk om onderscheid te maken in bepaalde temperaturen. Bij temperaturen van 10 tot 15 graden is het belangrijk dat je je niet te warm of te koud kleed. Een korte broek kan al wel, maar het is wel fijn om een wintershirt te hebben. Of dat nu met korte of lange mouwen is, is afhankelijk van de fietser. Een ondershirt is bij deze temperaturen ook nog wel fijn. Bij temperaturen van 15 tot 20 graden mag het wintershirt thuisblijven. Deze ruilen we in voor een zomershirt met korte mouwen en een zweetshirt. Een perfecte fietsjersey is echt aan te raden als het wat warmer wordt dan 15 graden. Deze geven namelijk meer comfort en zijn goed ademend maar houden ook de wind tegen. Als het kwik boven de 20 graden stijgt, kun je het kort houden. Letterlijk. Een korte fietsbroek met een kort shirt is prima. Het moet niet te dik zijn, want dan ventileert het lichaam niet meer goed. De juiste zomerkleding is niet moeilijk te vinden, zolang je maar weet waar je naar op zoek bent.

Zorg voor de juiste fietsjerseys

Fietsjerseys zorgen voor er natuurlijk niet voor dat het fietsen gemakkelijker wordt, maar het zorgt er wel voor dat je sneller gaat. Zorg voor een juiste pasvorm zodat de jersey je niet beperkt in je bewegingsvrijheid, maar ook niet te los zit. Goede kleding zit altijd strak, maar niet te strak. Ben je opzoek naar kwalitatieve fietskleding? Kijk hier. Deze website heeft goede fietskleding voor een schappelijk prijs. Let goed op bij het aanschaffen van fietskleding en zorg dat je weet welke fietskleding je draagt bij bepaalde temperaturen. Zo heb je het nooit te warm of te koud dankzij de kleding en is het slechts een kwestie van hoe hard jij je inzet!

Reacties zijn gesloten.