De leukste modellen jurken voor elke vrouw

De leukste modellen jurken voor elke vrouw

Elke vrouw is uniek. Toch zijn er een aantal standaard figuurtypes die in de mode vaak aangehouden worden voor advies in de keuze voor bepaalde modellen kleding. Bij de figuurtypes zijn bijvoorbeeld verschillende modellen jurken aan te raden. Met bepaalde combinaties kun je effecten creëren om je pluspunten te accentueren. We geven je voor een aantal figuren voorbeelden ter inspiratie.

A-figuur

Dit wordt ook wel een driehoek figuur genoemd. Het A-figuur wordt gekenmerkt door bredere heupen in verhouding tot de taille en buste. De taille is vaak wel duidelijk afgetekend en het bovenlichaam lijkt langer. Jurken met een belijning op de taille, zoals een wrap dress of een jurk met ruches, kunnen de aandacht afleiden van de heupen en de taille accentueren. Op dit soort A-lijn jurken kun je vaak ook nog een leuk strikceintuur of stoere riem toevoegen voor extra aandacht op de taille.

H-figuur

Het H-figuur heeft weinig rondingen en een onduidelijke taille. De buste, heupen en schouders zijn ongeveer even breed en er is weinig verschil in maat tussen de taille en heupen. Het gaat hierbij meestal om slankere vrouwen of vrouwen met een atletische bouw. Maar sommige vrouwen kunnen ook een H-figuur hebben met bredere schouders en een grotere buste. Jurken met een A-lijn rok kunnen het bovenlichaam in balans brengen met de heupen. Een jurk met een hoge hals kan het bovenlichaam optisch verkleinen.

X-figuur of zandloper-figuur

Een X-figuur is ook wel bekend als het zandloper-figuur, en wordt gekenmerkt door een evenredige verhouding tussen boven- en onderlichaam, met daartussen een duidelijk afgetekende taille. De buste, heupen en schouders zijn ongeveer even breed, maar de taille is een stuk smaller. Bij dit figuur heb je vaak duidelijke rondingen en vollere vormen. Jurken met een V-hals en een langere rok kunnen de benen goed laten uitkomen en het bovenlichaam slanker laten lijken. Voor kleinere vrouwen is dit een trucje om langer te lijken.

Voor ieder model een eigen stijl

Houd er wel rekening mee dat iedere vrouw uniek is en dat de juiste jurk voor een bepaald figuurtype niet altijd afhankelijk is van de bovenstaande aanbevelingen. Het soort stof, bepaalde kleuren en prints kunnen ook veel effect hebben op hoe je eruit ziet. Het is altijd het beste om verschillende modellen te passen om te zien wat het beste bij jou past, en het belangrijkste; hoe je je er in voelt.

Reacties zijn gesloten.