Bikini kopen? Zo pak je dat aan!

Bikini kopen? Zo pak je dat aan!

Het bikiniseizoen is weer begonnen. Genieten van de zon en zee en zorgeloos paraderen over het strand. Maar voor die tijd heb je natuurlijk nog wel de juiste bikini nodig. Dit blijkt ieder jaar toch weer een enorm dilemma te zijn. Want waar kies je voor? Welke bikini staat het mooist bij jouw figuur? Voor welke kleur kies je? Kies je voor casual of juist opvallend? En welk materiaal is het meest geschikt?

Raak je nu al overweldigd door al deze vragen? Geen wonder! Het bikini-aanbod is nou eenmaal ongelooflijk groot. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je de zoektocht voor jezelf een stuk eenvoudiger kunt maken. In dit artikel zetten we een aantal handige tips op een rij. Bikini kopen? Zo pak je dat aan!

De juiste maat

De juiste maat is van essentieel belang. Niet alleen omdat je figuur dan mooier uitkomt, maar ook omdat je zo hinder voorkomt tijdens het zwemmen. Zo zien we vaak dat dames voor een net wat te groot badpak of bikini kiezen. Op het droge kan deze – zeker als hij net nieuw is – namelijk nogal strak voelen. Bedenk echter goed dat deze losser wordt tijdens het zwemmen. Als je voor een te grote maat kiest, loop je het risico dat de stof gaat lubberen. Dat doet niet alleen afbreuk aan de uitstraling van je badkleding, maar het zit ook nog eens minder lekker.

Koop je badkleding online? Maak dan gebruik van een maattabel om de juiste maat te kiezen. Vaak wordt ook aangegeven hoe de maten precies vallen, zodat je precies weet of je je eigen maat kunt bestellen of juist een maat groter of kleiner moet nemen.

Accentueer je positieve punten

Veel dames voelen zich onzeker in badkleding. Laten we voorop stellen dat dit nergens voor nodig is. Je hoeft jezelf niet af te trainen om in bikini te ‘mogen’. Iedereen mag en kan een bikini dragen. Als je je echter toch onzeker voelt, zijn er wel dingen die je kunt doen om voor meer zelfvertrouwen te zorgen. Dit doe je bijvoorbeeld door vooral de positieve punten te accentueren en de onzekerheden te verbergen. Ben je bijvoorbeeld heel trots op je borsten? Accentueer deze dan met een mooie, opvallende top. Heb je een mooi atletisch lichaam? Kies dan voor een laag uitgesneden bikinibroekje met een sluiting van touwtjes om je benen en buik nog mooier te doen uitkomen.

Tot slot…

Een dagje zwemmen hoort nooit in het teken te staan van jouw onzekerheid. Kies dus voor badkleding waar jij je sexy en zelfverzekerd in voelt. Een bikini kopen hoort leuk te zijn. Stoor je niet aan de punten waar jij misschien minder blij mee bent, maar geniet van het vooruitzicht van zon, zee en strand. Door te kiezen voor het juiste model en de juiste maat zie jij er perfect uit. En geloof ons: elk lichaam is een bikini lichaam. Schud die onzekerheid dus maar gauw van je af, laat een stralende glimlach zien en geniet volop van het mooie weer en jouw nieuwe bikini!

Reacties zijn gesloten.