Vijf tips voor het kopen van een hometrainer

Vijf tips voor het kopen van een hometrainer

Wil je trainen vanuit je eigen huis? Een hometrainer is een handige manier om aan je dagelijkse beweging te komen zonder dat je de deur uit hoeft. Maar voordat je er een koopt, is het belangrijk om met een paar dingen rekening te houden. Hier vind je vijf tips om je te helpen een goede hometrainer te vinden.

Kies een budget

Voordat je begint met je oriëntatie, is het belangrijk om een budget vast te stellen. Hometrainers kunnen in prijs variëren van €100 tot €1000, afhankelijk van functies, grootte en kwaliteit. Als je een budget hebt bepaalt, kun je je zoektocht gemakkelijker richten op wat je exact wilt.

Denk na over je ruimte

Denk na over waar je de hometrainer in je huis wilt plaatsen. Meet de ruimte vervolgens op. Heb je weinig ruimte, of ben je van plan de hometrainer na gebruik te verplaatsen, kijk dan naar opvouwbare of kleinere modellen die niet te veel ruimte innemen.

Bepaal welke functies je nodig hebt

Bij het kiezen van een hometrainer zijn er veel functies die je in overweging dient te nemen, zoals weerstandsniveaus, verstelbare zitjes en sturen, mogelijkheden voor hartslagmeting en zelfs ingebouwde luidsprekers of videoschermen op sommige modellen. Het hangt allemaal af van wat je verwacht van je trainingen en of familieleden er ook gebruik van moeten kunnen maken.

Test het uit voordat je het koopt

Probeer wat verschillende modellen uit voordat je een keuze maakt. Net als bij het passen van kleding is het belangrijk dat de lijn en de afmetingen bij jou passen. Let er bij het uitproberen van elk model op dat het voldoende ondersteuning biedt tijdens het trappen. Zorg er ook voor dat alle instellingen (zoals de zithoogte en rugleuninghoek) goed voelen. Je kunt de adviseur in de winkel ook altijd om advies vragen. Zo weet je dat de hometrainer geschikt is voor je lichaamslengte en je bouw.

Vraag naar de garantie

Vraag ten slotte naar de garantie. Dit geeft rust, want als er na aankoop iets kapot gaat of niet goed werkt dan weet je dat dit gedekt wordt door de fabrikant in plaats van dat je het uit eigen zak moet betalen.

Conclusie

Of je nu gaat beginnen met vanuit huis sporten of op zoek bent naar een upgrade van bestaande sportapparaten voor thuis – het volgen van deze vijf tips dient je helpen bij het vinden van een hometrainer die zowel aan je behoeften als aan je budget voldoet. Zorg ervoor dat je van tevoren onderzoek doet, zodat je bij de aankoop niet voor verrassingen komt te staan. 

 

Bron: Tunturi

Reacties zijn gesloten.