Lekker in je vel met Gestalttherapie?

Lekker in je vel met Gestalttherapie?

Soms kunnen er dingen gebeuren in je leven die ervoor zorgen dat je niet helemaal meer lekker in je vel zit. Het kan hier gaan om een burn-out, een gevoel van boosheid en ook een gevoel van leegte. Om ervoor te zorgen dat je niet al te lang met deze “klachten” rond loopt kan het verstandig zijn om opzoek te gaan naar een coach die je kan helpen met het lekker in je vel zitten.

Hier bestaan veel verschillende soorten behandelingen voor. Eén van deze behandelvormen gaan we in dit artikel uitlichten, namelijk Gestalttherapie. Om opzoek te gaan naar een geschikte coach kan je opzoek via internet in de plaats waarin je woont. Zo vindt je met bijvoorbeeld de term Gestalttherapie Rotterdam een hele lijst met geschikte coaches in, en rondom, Rotterdam.

Wat is Gestalttherapie?

Gestalttherapie is een vorm van behandelen die zich richt op het gewaar worden van “het procces”.
Hierbij wordt intensieve aandacht aan het lichaam en de geest gegeven, iets wat tegenwoordig vaak wordt aangeduid als Mindfulness.

Ook ligt de focus bij Gestalttherapie voornamelijk in het “hier en nu”.
Dit maakt dat je klachten waar je in het verleden last van hebt gehad leert los te laten om hier op dit moment prettig in je vel te gaan zitten.

Dit geld natuurlijk ook voor klachten die in de toekomst voorbij kunnen komen.
Net als de klachten uit de toekomst leer je dit tijdens Gestalttherapie zo min mogelijk effect te laten hebben op hetgeen wat zich nu plaatsvind.

Gestalttherapie en coaching

Wat onderscheid gestalttherapie van andere behandelvormen?

Hoewel er, zoals je waarschijnlijk zelf ook weet, veel verschillende soorten behandelingen en coaches bestaan onderscheid Gestalttherapie zich hiervan met een aantal dingen.

Zo wordt de mens met lichaam en geest als eenheid gezien en wordt er vanuit gegaan dat de werkelijkheid niet voor iedereen hetzelfde is maar wordt gezien vanuit een eigen perspectief.

De focus ligt dan ook erg op het in contact zijn/komen met jezelf.
Ook het bewust zijn van je eigen gedrag en denken is iets wat in Gestalttherapie veelvuldig wordt aangespoord.

Een ander punt wat gestalttherapie onderscheid van overige behandelvormen is de eigen inbreng en ervaringen die een coach met zich mee brengt.

Natuurlijk geldt dit voor elke soort behandeling maar in de gestalttherapie staat dit een stuk meer centraal. Zo is het ook zo dat er in deze behandelvorm geen vaste methodieken en behandelprotecollen bestaan.

De client is samen met de coach de belangrijkste bepalende factor in het proces welke zonder vooraf vaststaande structuur word benaderd.

Zo is eigenlijk elke sessie in de Gestalttherapie uniek en op de client zelf afgestemd.
Dit maakt dat deze vorm door velen vaak als zeer prettig wordt ervaren.

Is Gestalttherapie iets voor jou?

Gestalttherapie is in het kort gezegd geschikt voor iedereen.
Hiermee bedoel ik dat deze vorm van behandeling voor iedereen van toepassing kan zijn.

Toch is het belangrijk om te kijken of deze voor van behandelen bij jou als persoon past.
De makkelijkste manier om hierachter te komen is door gewoonweg eens een afspraak te maken bij een coach.

Ook kan het zo zijn dat de ene coach beter bij jou als persoon past dan de andere.
Mocht je jezelf kunnen vinden in de denkwijze van gestalttherapie maar geen click voelen met diegene waar je een afspraak mee hebt kan het ook de moeite lonen om kennis te maken met een andere coach.

Mocht je wat meer informatie willen over wat gestalttherapie precies is kan je ook het artikel over wat is gestalttherapie op geneesjewijzer.nl lezen.

Dit is een informatieve website waar betrouwbare informatie gevonden kan worden op het gebied van geneeskunde en behandelvormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

34 − = 32