5 tips om in gedachten te houden bij het kiezen van je trouwschoenen

5 tips om in gedachten te houden bij het kiezen van je trouwschoenen

De juiste hoogte, hoe praktisch ze zijn, stijlkenmerken. Er is veel om rekening mee te houden als het gaat om het kiezen van de juiste trouwschoenen voor dames.

1. Let op de hoogte

Als je al regelmatig op hoge hakken loopt, ga er dan zeker ook voor op je trouwdag. Ben je het niet gewend om op hoge hakken te lopen? Kies er dan juist zeker niét voor. Voor de langere dames, voel je niet verplicht platte schoenen te dragen. Je bruidegom houdt genoeg van je om met je te willen trouwen en zal er nu wel achter zijn hoe lang je bent.

2. De danstest

We houden van lekker dansen. Bij voorkeur zodanig dat we ons geen zorgen hoeven te maken dat onze schoenen er tijdens het zwieren uitvliegen. Hoewel het vast hilarisch zal zijn om het terug te zien in de video na de bruiloft! De beste manier om dit onfortuinlijke moment te voorkomen is om een riempje of twee aan je schoen te hebben om je voet in te houden. En als je toch schoenen wilt dragen die hoger zijn dan je normaal draagt, dan helpt een enkelbandje om dit comfortabeler te maken.

3. Pas op voor versiering

Als je trouwjurk tot onder je enkels valt, dan kun je het beste kiezen voor eenvoudigere schoenen. Alle kristallen, kralen, enz. lopen het risico dat ze vast komen te zitten aan je jurk. Als je graag schoenen met versieringen wilt en een lange jurk, kun je het beste een stuk stof van je trouwjurk meenemen als je schoenen gaat passen. Haal het stukje stof over de schoen en kijk of het blijft haken. Als dat niet het geval is, is de kans groot dat het ook goed gaat op je trouwdag.

4. Kies de juiste maat en vorm voor je voet

Wees niet bang om te vragen of je een schoen mag passen in een paar verschillende maten om de beste pasvorm te vinden. Het is jouw speciale dag, niet die van het winkelpersoneel. Dus negeer de geërgerde blikken die ze je mogelijk geven als je om een ander paar vraagt. Een ronde of open teen is goed voor het comfort. Je hebt met die vorm veel minder kans op pijnlijke tenen dan puntige schoenen. Ook de tijd van het jaar waarin je gaat trouwen kan van invloed zijn op de pasvorm van je schoen. Als je op een warme zomerdag trouwt, is de kans groot dat je voeten door de warmte opzwellen. De beste optie is om ’s middags te gaan winkelen als je al een tijdje op de been bent. Zo krijg je een beter gevoel over hoe de schoenen op de dag zullen passen.

5. Draag je schoenen in voor de grote dag

Je kent vast het gevoel van nieuwe schoenen die knellen. Probeer je schoenen ruim op tijd te kopen. Zodat je ze een paar weken voor de grote gebeurtenis thuis al kunt inlopen. Er gaat niets boven de glamour van een trainingspak en trouwschoenen terwijl je aan het strijken bent! Zorg ervoor dat de bruidegom ook zijn schoenen ruim voor de grote dag koopt, zodat hij ze in kan dragen.

Reacties zijn gesloten.